Globaaliagentit- oppimispelin kehitystyö jatkuu

TULE IDEOIMAAN!

Vuonna 2022 haastoimme koululaiset ideoimaan tietokone/mobiilipeliä , jota pelaamalla oppisimme parantamaan maailmaa.  Kiitos kaikille ideoita lähettäneille. Ilmoitamme kilpailun voittajille henkilökohtaisesti.

Alla kerromme, millainen peli on syntymässä ja annamme uuden haasteen, jotta pääset mukaan pelin kehittämiseen myös jatkossa.

 

Millainen Globaaliagenttikoulu-peli on nyt syntymässä?

1) Tee interaktiivisia tehtäviä Globaaliagentti-koulussa. Onnistuneista tehtävistä ansaitset globuusteja.

2) Asioi Globalmarketissa, jossa voit globuustejasi käyttämällä stailata agenttihahmoasi tai kustantaa virtuaalisia maailmaa parantavia agenttitekoja.

 

3) Oman maapallosi tila kohenee tai huonontuu sen mukaan, millaisia ostopäätöksiä teet Globalmarketissa. Maapallon kuntoa mitataan glopointseilla.

4) Tavoitteesi on saada oma maapallosi voimaan mahdollisimman hyvin. Mitä enemmän glopointseja sinulle kertyy, sen paremmin maapallosi voi. Ansaittuasi 100 glopointsia, olet valmistunut mestariglobaaliagentiksi.

Huom: Globaaliagenttikoulu-peli tulee koululaisten käyttöön vuoden 2024 aikana!

UUSIN HAASTE - AUTA SUUNNITTELEMAAN VAATTEITA

Globaaliagentit-pelissä pelaaja voi stailata oman hahmonsa. Auta suunnittelmaan vaatteita ja tavaroita, joita hahmo voisi ostaa itselleen Globalmarketista.

Ole luova!
Hauskuus on suositeltavaa!

Tsemppiä ideointiin!

OHJE

1) Tulosta oheinen Globaaliagentit-pelin pelihahmo -paperinukke ja piirrä ja väritä suunittelemasi vaatteet paperinuken päälle. (Voit ladata hahmot linkeistä tulostettavassa pdf-muodossa: hahmo1 ja hahmo2)

Voit tallentaa kuvan myös laitteellesi ja piirtää vaatteet suoraan digitaaliseen muotoon.

2) Jos haluat, keksi suunnittelemillesi vaatteille tarina. Voit miettiä vaatteen tarinassa vastauksia esim. seuraaviin kysymyksiin:

  • Mistä materiaalista vaate on tehty?
  • Kuinka hyvin luonto on otettu huomioon vaatteen teossa?
  • Missä vaate on tehty?
  • Kuka sen on tehnyt?
  • Kuinka hyvin on otettu huomioon vaatteen tekijöiden ihmisoikeudet?
  • Kuinka kestävä vaate on? (Voiko sitä käyttää pitkään? Onko se kausimuotia?)
  • Miten vaate on tuotu Suomeen?
  • Olisiko vaatteella joku tuotemerkki?
Vaatteiden lisäksi voit suunnitella myös tarvaroita tai jopa lemmikkieläimiä, joita voi ostaa Globalmarketista. Myös tavaroilla voi olla tarina.
 
3) Ota valmiista paperinukestasi kuva ja lähetä se ja vaatteen tarina globaaliagenteille osoitteeseen globaaliagentit (at) gmail.com.
 

 

Parhaat suunnitelmat ja ideat voivat päästä mukaan Globaaliagentit-peliin!

Tärkeää:  Jos lähetät meille suunnitelmia, annat Globaaliagentit-tiimille täydet oikeudet käyttää lähettämiäsi kuvia ja tekstejä ilman vaateita .  Tietosuojaselosteesta voit lukea, kuinka käytämme saamiamme henkilötietoja. Alle 13-vuotiaat voivat lähettää suunnitelmansa huoltajien tai opettajansa sähköpostiosoitteesta. Säilytämme osoitetietoja projektin ajan, jotta voimme kiittää ja palkita parhaita ideoita antaneita henkilöitä. Yhteystietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen.