Globaaliagentit

Globaaliagenttikoulu
11. Kestävät kaupungit ja yhteisöt
11. Kestävät kaupungit ja yhteisöt
Kolumbia tulvat katastrofiapu 2020

Kestävän kaupungin suunnittelussa ja rakentamisessa on huomioitu ihmisten tarpeet ja ympäristönsuojelu. Kestävä kaupunki tarjoaa ihmisille mahdollisuuden elää terveellistä ja mukavaa elämää. Kestävässä kaupungissa on paljon puistoja ja viheralueita, joissa voi nauttia luonnosta ja leikkiä. Se tarjoaa myös hyvät julkiset liikenneyhteydet, jotta ihmiset voivat liikkua helposti paikasta toiseen.

Kestävä kaupunki varmistaa kaikille hyvän koulutuksen ja terveyspalvelut. Se tarjoaa tarpeeksi työpaikkoja ja mahdollisuuden ansaita rahaa, jotta ihmiset voivat elättää itsensä ja perheensä .

Kestävässä kaupungissa on huolehdittu ympäristöstä. Kaupunki on suunniteltu niin, että siellä ei synny paljoa saasteita ja energiaa käytetään tehokkaasti ja kestävästi. Kestävässä kaupungissa on myös varauduttu muuttuvan ilmaston tuomiin ongelmiin.

Kestävän kaupungin luominen vaatii hyvää yhteistyötä päättäjien, yritysten ja kansalaisten välillä.

YK:n kestävien kaupunkien ja yhteisöjen tavoitteena on mahdollistaa kaikille maailman ihmisille turvallinen ja edullinen koti vuoteen 2030 mennessä.

Tekemällä tehtäviä ja onnistumalla testeissä keräät globuusteja,
joilla voit tehdä ostoksia Globoxista löytyvästä Globalmarketista.

TEHTÄVÄ 1- ILMASTOTEKOJA KAMBODZASSA

Kaakkois-Aasiassa sijaitseva Kambodza on kokenut vaikeita sotien, levottomuuksien ja köyhyyden värittämiä vuosikymmeniä. Viime vuosina Kambodzha on kuitenkin kehittynyt merkittävästi ja äärimmäinen köyhyys on vähentynyt huomattavasti. Silti moni kambodzhalaisperhe kamppailee turvatakseen riittävän ruoan saannin vuoden ympäri.

 

 

Katso Ilmastotekoja Kamodzassa -video ja vastaa kysymyksiin.

 

 

TEHTÄVÄ 2 - ETSI ILMASTOTEKOJA

Jos kuvatehävä ei aukea näytölläsi, klikkaa laajennuspainiketta (kaksisuuntainen nuoli).

TEHTÄVÄ 3 - ELÄMÄÄ TANSANIAN MAASEUDULLA

TZ710_Morogoro_2020 Human Interest Story_Shani

 

Millaista on maaseudulla asuvan tansanialaisen perheen elämä? Enää ei tarvitse matkustaa tuhansia kilometrejä tutustuakseen kaukaiseen maahan ja sen ihmisiin.Tansania 360 -pelissä pääset  tapaamaan tansanialaista yhdeksänhenkistä perhettä. Peli yhdistelee 360-kuvia ja -videoita sekä interaktiivisia tehtäviä.

 

 

Tansania 360-peli:

ALOITA TÄSTÄ

 

(Peli aukeaa uuteen välilehteen.)

 

Kun olet pelannut Tansania-pelin loppuun,

 

.

 

Ansaitsit 20 globuustia! Klikattusi painiketta, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

 

ONNEA JA AGENTTITEHTÄVÄ

Hienoa, olet suorittanut osa-alueen 11, Kestävät kaupungit ja yhteisöt -tehtävät!

 

Lisätehtävänä miettikää, millaisia kestävän kaupungin merkkejä näkyy omassa kunnassanne. Kirjoittakaa aiheesta yleisönosastokirjoitus, jossa kehutte kotipaikkakuntaanne oppimastanne kestävän kaupungin ja yhteisön kehityksen näkökulmasta.

Kun olet suorittanut tavoitteen tehtävät, voit jatkaa opiskelua muilla Agentit yhteiskunnassa -osion tehtävillä.

Agentit yhteiskunnassa

Scroll to Top
Skip to content