Globaaliagentit

Globaaliagenttikoulu

Maapallollamme asuu jopa 8 miljardia ihmistä, jotka asuvat melkein 200 eri maassa ja seitsemässä eri maanosassa. Maailman ihmiset puhuvat jopa 9000 eri kieltä. Eri kieliryhmillä ja eri puolilla maapalloa asuvilla ihmisilä on ainutlaatuiset kulttuurinsa ja elintapansa. Lisäksi jokainen ihminen on omanlaisensa yksilö. Ei ole olemassa kahta aivan samanlaista ihmistä.

Toisaalta meitä ihmisiä myös yhdistää moni asia. Jokainen ihminen kaipaa rakkautta ja hyväksyntää. Hengitämme samaa ilmaa. Jokainen meistä tarvitsee ruokaa elääkseen. Merten ja luonnon saastuminen vaikuttaa lopulta meihin kaikkiin.

Maailmassamme hyvät asiat jakaantuvat epätasaisesti ihmisten välillä. Kun toisilla on ruokaa ja tavaraa yltäkyllin, toiset elävät kadulla ja jopa nääntyvät nälkään. Kun toiset lapset pääsevät hienoihin kouluihin ja koulutuksen myötä heillä on monenlaisia mahdollisuuksia elämässään, toiset lapset eivät ikinä opi edes lukemaan ja eivät pysty ilman koulutusta paljoakaan vaikuttamaan omaan elämäänsä.

Globaaliagentit eivät hyväksy eriarvoisuutta, vaan ajattelevat, että jokainen ihminen on arvokas ja oikeutettu hyvään elämään. Ihmisarvoon liittyy myös se, että muut eivät tule sanelemaan, miten toisen pitäisi elää. Esimerkiksi täällä Suomessa emme voi tietää, mikä on paras tapa toimia Afrikassa. Voimme kuitenkin tehdä yhteistyötä, jotta kaikki saisivat elää ihmisarvoista elämää ja yhteinen luontomme voisi hyvin. Eri puolilla maailmaa elävien heikommassa asemassa olevien ihmisten elämän parantamiseen tähtäävää yhteistyötä kutsutaan KEHITYSYHTEISTYÖKSI. Seuraavissa tehtävissä opit lisää, mistä kehitysyhteistyössä on kyse.

 

KATSO VIDEO KEHITYSYHTEISTYÖSTÄ

Katso ajatuksella video kehitysyhteistyöstä ja valmistaudu vastaamaan siihen liittyviin kysymyksiin.

 

TESTAA OSAAMISESI

HIENOA, TEHTÄVÄ SUORITETTU

Hienoa! Kun olet vastannut vaihtoehtokysymyksiin, olet  suorittanut globaaliagenttikoulun “Yhteistyö ja kumppanuus” -osion. Jos onnistuit vastaamaan kysymyksiin oikein, ansaitsit tuntuvan summan globuusteja. Jos et onnistunut, teepä yhteistyötä kaverisi kanssa ja yritä vielä kerran uudelleen.

 

Scroll to Top
Skip to content